2020-06-03 07:00Lehdistötiedote

MILWAUKEE® TEKEE TYÖMAISTA ENTISTÄ VIHREÄMPIÄ, TURVALLISEMPIA JA TUOTTAVAMPIA

Mullistava akkukäyttöinen MX FUEL™ -järjestelmä uudistaa työkalumarkkinat tarjoamalla ammattilaisille riittävää suorituskykyä, käyttöaikaa ja kestävyyttä ilman polttomoottorityökalujen päästöjä, melua, tärinää ja vaivaa. MX FUEL™ -järjestelmään kuuluvat työkalut eivät kärsi bensiini- ja sähkökäyttöisten ratkaisujen rajoituksista ja toimivat samalla yhteensopivalla akkujärjestelmällä.

Päästö-, tärinä- ja melualtistus aiheuttaa yhä terveyshuolia ammattirakentajien keskuudessa. MX FUEL -työkalujärjestelmä on suunniteltu tekemään samat työt kuin vuosien ajan ammattikäytössä olleet polttomoottori- tai verkkovirtakoneet. Järjestelmä poistaa päästöt ja vähentää polttomoottoreiden jo vuosikymmenien ajan työmailla aiheuttamia meluhaittoja, tärinää ja vaivaa. Lisäksi se poistaa jännitteen alenemiseen liittyvät ongelmat sekä kompastumisvaarat.

YMPÄRISTÖ

Tällä hetkellä markkinoilla olevien ratkaisujen polttomoottorit aiheuttavat CO2-, SO2-, typpioksidi- ja hiukkaspäästöjä. Jotkin näistä ovat kasvihuonekaasuja, jotka edistävät ilmastonmuutosta, toiset haitallisia terveydelle ja luonnolle. Hallitukset ovat alkaneet suosia yhä enemmän päästöttömiä vaihtoehtoja, ja päästöttömiä työmaita saatetaan nähdä niinkin pian kuin vuonna 2025.

 

Tätä kehitystä seuraava MX FUEL -järjestelmä edustaa ammattikäytön tulevaisuutta. MX FUEL -laikkaleikkuri voi vähentää ilmakehään pääseviä CO2-päästöjä jopa 332,28 kg vuodessa verrattuna bensiinikäyttöisiin kilpaileviin tuotteisiin*. MX FUEL -murtovasara voi vähentää CO2-päästöjä jopa 2433,60 kg** ja MX FUEL -valomasto voi vähentää CO2-päästöjä 4061,57 kg jo vuodessa.***

 

Vertailun vuoksi pakettiauto, jolla ajetaan vuodessa 10 000 km, aiheuttaa noin 907 kg CO2-päästöjä****.

 

TERVEYS

Päästöttömyys ei ole hyväksi vain ympäristölle. MX FUEL -työkalujen päästöttömyyden ansiosta niillä voi työskennellä missä vain. Käyttäjät voivat työskennellä sisätiloissa, kaivannoissa, tunneleissa tai jopa kaivoksissa ilman ongelmia.

 

MX FUEL -järjestelmän työkalut tärisevät vähemmän ja tuottavat vähemmän melua kuin bensiinikäyttöiset kilpailevat tuotteet. Uuden MX FUEL -murtovasaran uusi AVS-mekanismi vähentää käyttäjän kokemaa tärinää entisestään. Laikkaleikkurien, generaattoreiden ja pyörällisten valomastojen moottorit aiheuttavat monesti paljon melua. Kun bensiinimoottoreita ei ole, meluakin on vähemmän.

 

TURVALLISUUS

Bensiini aiheuttaa monia turvallisuusongelmia. Bensiinin varastointi- ja kuljetusvaatimukset vievät aikaa ja rahaa. Herkästi syttyvän bensiinin säilyttäminen työmaalla ei koskaan ole täysin turvallista.

 

Myös työkalun tyhjäkäynti aiheuttaa turvallisuusongelmia. Bensiinikäyttöisen laikkaleikkurin käyttäjä laskee sahan todennäköisesti alas leikkausten välissä sammuttamisen sijaan. Moottorin tärinän vuoksi työkalu voi osua johonkin tai pudota ja aiheuttaa käyttäjän ja/tai jonkun muun loukkaantumisen. MX FUEL -järjestelmän työkalut käynnistyvät käynnistyspainikkeesta muutamassa sekunnissa, joten niitä ei ikinä tarvitse jättää joutokäynnille. MX FUEL -järjestelmä poistaa myös bensiinin tarpeen, joten bensiiniä ja öljyä ei enää tarvitse sekoitella, bensiiniä ei enää vahingossa pääse roiskumaan, joutokäynnillä oleva työkalu ei liiku ja työalue on yleisesti turvallisempi.

 

TUOTTAVUUS

Bensiinin lisääminen bensiinikäyttöisiin laikkaleikkureihin vie paljon enemmän aikaa kuin akun asettaminen paikalleen ja painikkeen painaminen. Työkalu on käynnistettävä ehkä kymmenisen kertaa päivässä, jos sitä ei halua pitää joutokäynnillä koko ajan.

 

TALOUDELLINEN SÄÄSTÖ – BENSIINI

Akkukäyttöisten työkalujen käyttäminen on paljon bensiinikäyttöisiä edullisempaa samalla tavalla kuin sähköajoneuvon käyttö on hybridiajoneuvoa edullisempaa.

 

Jos MX FUEL -työkalujärjestelmää verrataan sen suoriin kilpailijoihin, MX FUEL -laikkaleikkurin keskimääräiset käyttökustannukset voivat olla vuodessa yli 240 euroa alhaisemmat, murtovasaran yli 1 700 € alhaisemmat ja valomaston yli 1 800 alhaisemmat*****.

 

TALOUDELLINEN SÄÄSTÖ – YLLÄPITO

Myös akkukäyttöisten työkalujen kunnossapito on bensiinikäyttöisiä vaihtoehtoja edullisempaa. Bensiinityökaluissa on monia rikkoutuvia osia, kuten sytytystulppia, polttoainesuodattimia, kaasuttimia, ilmasuodattimia, hihnoja ja käynnistyskaapeleita. Lisäksi kaksitahtisten moottoreiden edellyttämä polttoaineen sekoittaminen voi aiheuttaa ongelmia, jos esimerkiksi suhde ei ole oikein tai jos moottoriöljyn lisääminen unohtuu. Tällaiset virheet voivat käydä kalliiksi.

 

MX FUEL -työkaluissa on hiiliharjaton POWERSTATE-moottori, joten polttoainetta ei tarvitse sekoittaa ja huollettavia kulutusosia on vähän.

 

Akkukäyttöisyys on alkanut vallata alaa työkalumarkkinoilla. Jatkuvat investoinnit akkukäyttöiseen teknologiaan tarjoavat mahdollisuuksia vähentää päästöjä, melua, tärinää, bensiinikoneiden huoltotarpeita ja yleisiä riskejä, joita nykyiset bensakäyttöiset ja sähkökäyttöiset työkalut aiheuttavat. Tämä vaikuttaa suuresti loppukäyttäjän turvallisuuteen ja tuottavuuteen. 

 

 

* Laskettu Saksan hintoihin perustuen https://fi.milwaukeetool.eu/mx-fuel-350-mm-laikkaleikkuri/mxf-cos350/

 

** Laskettu Saksan hintojen perusteella https://fi.milwaukeetool.eu/mx-fuel-25-kg-luokan-28-mm-hex-murtovasara/mxf-dh2528h/ 

 

*** Laskettu Saksan hintojen perusteella https://fi.milwaukeetool.eu/mx-fuel-valomasto/mxf-tl/ 

 

**** Laskettu Saksan hintojen perusteella, 200 työpäivää, 4 tuntia päivässä, 1 l kaksitahtibensiini = 2,63 kg CO2; 1 l diesel = 3,02 kg CO2

 

**** Laskettu Saksan hintojen perusteella

Lisätietoja MX FUEL™ -työkalujärjestelmästä on osoitteessa www.milwaukeetool.fiTietoa meistä Milwaukee Tool

Jatkuvaa innovaatiota yli 95 vuoden ajan. Milwaukee Tool on ammattikäyttöön tarkoitettujen raskaan käytön sähkötyökalujen, tarvikkeiden ja käsityökalujen johtava valmistaja maailmanlaajuisesti. Siitä lähtien, kun yritys perustettiin vuonna 1924, Milwaukee Tool on johtanut alaa tuotteiden kestävyyden ja suorituskyvyn suhteen. Milwaukee Tool on sitoutunut ammattikäyttäjien palvelemiseen ja jatkaa johtoasemaansa keskittymällä innovatiivisiin ammattikäyttöratkaisuihin. Olipa kyse johtavasta asemasta litium-ionitekniikassa, jota nähdään M12™- ja M18™-järjestelmissä, aikaa säästävistä tarvikkeista tai innovatiivisista käsityökaluista, Milwaukee Tool on sitoutunut tuottamaan ammattikäyttäjille edistyneitä ratkaisuja, jotka parantavat tuottavuutta ja ovat verrattoman kestäviä.

Yhteystiedot

Viivi Pehto
Marketing Coordinator
Viivi Pehto
Henrik Nielsen
Trade Product Manager Milwaukee
Henrik Nielsen